Fysik

opgave om kraft

15. april 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. nogle som kan hjælpe med denne opgave.

 

Der er en sammenhæng mellem den kraft F, der skal til for at strække elastikken i en slangebøsse og elastikkens forlængelse x. 

 

a) bestem en forskrift for F som funktion af x

f(x) = 20x + 0,05 

 

b) hvor stort er det arbejde, der skal udføres for at strække elastikken 0,20 m?

 

slangebøssen spændes 0,20 m og sender en sten på 20 g vandret afsted. Antag, at al energien i elastikken omsættes til kinetisk energi i stenen.

c) beregn stenens begyndelsesfart.

 

slangebøssen skyder nu stenen lodret op i luften .

d) hvor højt kommer den op?

 

 

NOGLE som kan hjælpe????


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt, at arbejdet er A = ∫ F dx .


Svar #2
15. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay dvs jeg skal integrere min funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
15. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

integrering ligger så langt væk, må sætte mig til at kigge i mine gamle matematik-opgaver. er der ikke andre metoder man kan anvende?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2012 af peter lind

Du kan også bruge energibevarelse


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

a)  Er du sikker på at forskriften skal være lineær? Lidt mærkeligt at forlængelsen er 0.05m hvis kraften er nul!

b)  A = ∫ F dx   =  ∫ 20x + 0.05 dx   = 0.5*20*x2 + 0.05x  = 10x2 + 0.05x

for x= 0,20 m giver dette A= _____

 

c) Energibevarelse. Ekin. sæt A = 1/2 * m * v2

 

d) Energien omsættes til Epot. Sæt A = m*g*h


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

I opgave C, hvad er v da der??


Skriv et svar til: opgave om kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.