Matematik

f'(x) = 0 når der er e^x indblandet?

15. april 2012 af buster1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Min opgave lyder: bestemt f'(x) når f(x) = e^x - 3x + 1 og find funktionens minimum

Jeg har udregnet f'(x) til at være = e^x -3, men nu da jeg skal sætte f'(x) = 0 får jeg problemer?

Jeg kan ikke, inklusiv mit matematik program, ikke finde ud af hvad e^x - 3 = 0 bliver? altså jeg kan ikke finde x?

please hjælp!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen ex = 3 , ved at tage ln() på hver side af lighedstegnet. Man benytter, at ex og ln(x) er hinandens omvendte funktioner, dvs.

ln(ex) = x .


Svar #2
15. april 2012 af buster1993 (Slettet)

Nårh .. så ln(e^x) = ln(3) <=> x = 1,099 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
15. april 2012 af buster1993 (Slettet)

Okay, jamen mange tak! :D


Skriv et svar til: f'(x) = 0 når der er e^x indblandet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.