Fysik

regression, hvilken type?

16. april 2012 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med et datasæt jeg skal lave regression på, spørgmålet er dog hvilken type jeg skal vælge?

Jeg har indsat punkterne i en graf og mit umiddelbare bud ville være en potensregression, dog vil hverken min lommeregner eller TI-interactive lave den følgende regression, har sågar forsøgt mig i excel uden held, håber i kan hjælpe :)

Dette er datasættet:

t / s 0 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000
v / 1,6 2,8 3,5 4,2 4,7 5,2 5,6 6,0 6,4 6,8 7,1


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

på ti:

{0,100,200,..} -->xlist

{1.6, 2.8, ....} --> ylist

Powerreg xlist,ylist

Showstat


Svar #2
16. april 2012 af mordiie (Slettet)

Jeg har forsøgt mig med powerreg og gemt dem i listerne, men når jeg vil have resultatet skriver den error, har tjekket mig at jeg har skrevet det rigtigt ind:

 

l1 := {0, 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000}

l2 := {1.6, 2.8, 3.5, 4.2, 4.7, 5.2, 5.7, 6.0, 6.4, 6.8, 7.1}

Her skrevet i TI interactive 

når jeg så laver powerreg skriver den følgende: 

Error: Undefined or non-finite list element

Hvad gør jeg evt galt? 


Svar #3
16. april 2012 af mordiie (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2012 af Walras

Du kan ikke få Excel til at lave en potensregression, fordi x=0, når y>0. Som du ser af 

y=axb

vil det i potensfunktionen gælde, at hvis x=0, da er y=0. Så på den måde er potensregressionen nok ikke velvalgt. Hvis du kan se bort fra første observation, kan du regressere på de resterende observationer, og du vil da kunne lave en potensregression, som estimerer parametrene.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af mathon

QuadReg

                           v = -3,228438·10-6·t2 + 0,008383·t + 1,838462


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Dataene passer ret godt med forskriften:

 y = a * x^b + 1,6

Lav en potensregression, hvor du forinden har trukket 1.6 fra dine y-værdier.

(udelad det første punkt hvor x=0).

Du får herved at a = 0.0577  og b = 0.6624

Denne passer nogenlunde fint med punkterne.


Skriv et svar til: regression, hvilken type?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.