Fysik

fjederpotentiel energi

16. april 2012 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når jeg ser på formelsamlinger for fjederpotentiel energi, står der altid:
 

U(x) = ½kx2

Men er det egentlig ikke forkert at skrive? Det gælder vel kun for start position x0 = 0. Burde man ikke snarere skrive:

U(x) = ½k(x-x0)2

?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er altid antaget, at x0 er 0.


Skriv et svar til: fjederpotentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.