Matematik

Rettelse af trekanter.

16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej!

Er disse resultater korrekte?

 

På forhånd, mange tak!

Vedhæftet fil: Trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af nielsenHTX

a) ser fin ud

b) er forkert.

|BC|=2*|CE

sin(C)=hb/|BC| find hb

c)

brug sinusrelationen til at finde |AC| og brug så at

T=½*hb*|AC|


Svar #2
16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Beregn længden af højden B på siden AC.
|BC| = 2 • |CE|
|BC| = 2 • 5,3
|BC| = 10,6
 

Sin(C) = hb/|BC|
Sin(51) = hb/10,6
10,6 • sin(51) = hb
hb = 8,24
Så længden af højden hb er 8,24.
 

Beregn arealet af trekant ABC.
|HC| = |BC| • cos(C)
|HC| = 10,6 • cos(51)
|HC| = 6,67
|AC| = 2 • |HC|
|AC| = 2 • 6,67
|AC| = 13,34
Areal = 0,5 • hb • |AC|
Areal = 0,5 • 8,24 • 13,34
Areal = 54,96

Er det korrekt nu?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. april 2012 af nielsenHTX

#2

b) ser fin ud nu

c) var måske ikke præcis nok hvis du ikke er helt inde i sinusrelationen

men tegningen ser ud til at være rimmelig virkelighedstro så en |AC| på over 10 kan kun være forkert.

|AC| kan som sagt findes med sinusrelationen, det kan den i trekant ABC(kunne jeg nok godt have sagt i #1) altså

Find først  vinkel B med vinkelsummen i en trekant. og så gælder at

|AC|/sin(B)=|BC|/sin(A) find så |AC|

 

 


Svar #4
16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Vinkel B = 180 – 51 – 51 = 78°


|AC| /(sin(B) =  |BC|/(sin(A)
 

|AC| =  (sin(B)* |BC|)/(sin(A))
 

|AC| =  (sin(78)* 10,6)/(sin(51))
 

|AC| = 13,34

Jeg får igen det samme :S?


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. april 2012 af nielsenHTX

#4 ar ja så det nu

|BC| = 2 • |CE|

|CE| er ikke 5,3 som du påstår men 3,34 som du også får i #0.

hb=sin(C)*2*|CE|=sin(51grader)*2*33,4≈5.184

så |AC| bliver

|AC|=(sin(B)* |BC|)/(sin(A))=(sin(78grader)* 6.671)/(sin(51grader))≈8.396

T=½*8.396*5.184=21.76


Svar #6
16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tusinde tak!! '

 


Skriv et svar til: Rettelse af trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.