Kemi

Syre & baser

16. april 2012 af BrainChild (Slettet)

koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse% hydrogenchlorid. densiteten er 1,18g/ml

a) hvad er masse af 1 liter konc. saltsyre

b) beregn massen af hcl i 1liter koc. saltsyre

c) beregn den formelle koncentration af hcl

 

jeg er ikke så god til kemi, derfor har jeg brug for et skub :S

 

 

tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2012 af mathon

a) hvad er masse af 1 liter konc. saltsyre

                         mopløsning = V·d

                         mopløsning = (1 L)·(1180 g/L) = 1180 g
 

b) beregn massen af HCl i 1 liter koc. saltsyre

                        mHCl = 0,36 · mopløsning

                        mHCl = 0,36 · (1180 g) = 424,8 g
 

c) beregn den formelle koncentration af HCl

                        M = sum({1,1}*{1.008,35.453}) g/mol = 36,461 g/mol

                        nHCl = mHCl / M = (424,8 g) / (6,461 g/mol) = 11,65 mol

                        cs = n / V = (11,65 mol) / (1 L) = 11,65 M

 


Skriv et svar til: Syre & baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.