Matematik

normalfordeling og funktion

18. april 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

 

Jeg har fået udleveret dette matriale (vedhæftet), og jeg skal gøre rede for, at materialet er normalfordelt og tegne normalfordelingsfunktionen. Jeg ved ikke hvad det er, og hvordan jeg gør. Er der nogen der kan ghælpe mig? (:

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af peter lind

Plot data på sandsynlighedspapir


Svar #2
18. april 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hvordan gør man det? Og hvad gør man derefter?

Jeg var ikke i skole den dag, det blev gennemgået, så jeg er lidt lost ):


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

google histogram under google billeder. Google også normalfordeling graf. (ps: den er klokkeformet)

Tegn et histogram (hvor du omregner hyppigheden på y-aksen til procent. Dvs. antal/samlet antal)

Vis at histogramet er klokkeformet.

Tegn en klokkeformet kurve fra top til top på histogrammet.


Svar #4
18. april 2012 af cecilied34 (Slettet)

og det er så redegørelsen for,  at matrialet er normalfordelt? (:

hvordan med med fukntionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis kurven fra top til top er klokkeformet, er den normalfordelt.


Svar #6
18. april 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay, perfekt (:

kan du forklare mig, hvad der menes med funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis du er perfektionist kan du også tegne kurven for den nederste funktion på http://da.wikipedia.org/wiki/Normalfordeling , hvor μ = 1700 og σ=300.

exp = e^


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

i så fald skal koordinnatsystemet stilles således: 500 til 3000 på x-aksen,  -0.001 til 0.002 på y-aksen.

Grafen viser hvor meget sandsynligheden er for en given værdi.

Arealet under kurven (fra x=0 til x) viser sandsynligheden for at en tilfældig værdi er mindre end x.

Arealet under hele kurven er 1, da summen af alle sansynligheder er 1.


Skriv et svar til: normalfordeling og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.