Kemi

stofmængde beregning?

18. april 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave.

Hvordan kan man beregne stofmængden for stofferne ud fra de her oplysninger:

35 L volumen
3,0 bar
50 C

NaN3 --> Na + N2

 

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af Biokemi1 (Slettet)

Du kan bruge idealgasligningen, hvor du isolerer n


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af mathon

så du får

                              n(N2) = (p·V) / (R·T)

                              n(N2) = ((3,0 bar)·(35 L)) / ((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+50) K)) = 3,91 mol

                            


Skriv et svar til: stofmængde beregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.