Matematik

Simpelt, hvad har dx at gøre her? (integrale)

20. april 2012 af northved (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Håber en kan hjælpe mig lidt, jeg kæmper mig igennem disse stamfunktioner og integraler.

Jeg går hammer tit i stå fordi jeg er i tvivl og gætter mig frem til 60% af opgaverne.

Nu er jeg kommet til :

Bestem intergrale(1/4+4x)dx      x>0

Hvad har dx af betydning. skal jeg ikke regne den modsatte vej end hvor man har en stamfunktion og skal finde integrale?

Hvorfor nævnes det er x er højere end 0?

 

Beklager mig dårlige formulering, jeg er ikke en haj til det her.

mvh Mike


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2012 af nielsenHTX

i ∫f(x)dx betyder dx'et at det er x du skal integrerer efter.

hvis du mener ∫1/(4+4x)dx skal x være større end 0 fordi stamfunktionen ikke er defineret for x<0  

 


Svar #2
20. april 2012 af northved (Slettet)

rettelse, jeg kan se jeg har skrevet forkert korrekt er :    ∫(1/x+4x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mener du så

∫ [(1/x) + 4x] dx ?

Find stamfunktioner til de to led i integranden (1/x) og 4x .


Svar #4
20. april 2012 af northved (Slettet)

den står nøjagtig som jeg har skrevet den i min rettelse.

Jeg er lidt uklar om hvad jeg søger. jeg skal bestemme integrale af ∫(1/x+4x)dx         med x>0


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2012 af nielsenHTX

#4 ok så genlæs #1 og #3


Svar #6
20. april 2012 af northved (Slettet)

Jeg synes jeg bare sidder og kigger på en masse regne eksempler, men finder ikke nogen fidus.

er det muligt at hjælpe mig på vej med stykker uden at udregne det for mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2012 af nielsenHTX

#6 når man regner integraler er det godt at huske:

∫a·xndx=(a·xn+1)/(n+1)      hvor a er en konstant og n≠1           (I)

pr definition er ∫1/xdx=ln(x)                                                      (II)

∫exdx=ex

brug så I med a=4 og n=1 og brug II til det andet led.

 


Svar #8
20. april 2012 af northved (Slettet)

mange tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2012 af nielsenHTX

rettelse til #7 det skal n≠-1

#10

med n=-1 er integralet jo ∫x-1dx=∫1/xdx=ln(x)

desuden kommer du til at divider med 0. idet det så skulle være

∫x-1dx=x-1+1/(-1+1)=x0/0 og det må man som bekendt IKKE


Svar #10
20. april 2012 af northved (Slettet)

er det bare en regneregel n ikke er lig med -1 ? eller hvordan skal det egentlig huskes til fremover


Svar #11
20. april 2012 af northved (Slettet)

okay, tror det hjælper øverst oppe nu, du skal have mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2012 af nielsenHTX

på opfordring:

∫(1/x+4x)dx=ln(x)+(4x1+1)/(1+1)+k=ln(x)+2x2+k

hvor der er brugt #7.

 


Skriv et svar til: Simpelt, hvad har dx at gøre her? (integrale)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.