Matematik
Blækregning - diff. og stamfunktioner.. Hjælp søges..
22. august 2005 af
Nico.. (Slettet)
Hey...
Har lige et par spørgsmål til en blæk jeg har for til i morgen:
* f(x) = e^-x
Hvad er f'(x) så?
Mit umiddelbare bud er e^-x. Kan det passe?
* f(x) = ln(4x^2+1)
Her har jeg ingen ide, kan ikk rigtig finde hvad der skal differentieres... :S
Håber meget i kan og vil hjælpe... :)
Har lige et par spørgsmål til en blæk jeg har for til i morgen:
* f(x) = e^-x
Hvad er f'(x) så?
Mit umiddelbare bud er e^-x. Kan det passe?
* f(x) = ln(4x^2+1)
Her har jeg ingen ide, kan ikk rigtig finde hvad der skal differentieres... :S
Håber meget i kan og vil hjælpe... :)
Svar #1
22. august 2005 af sontas (Slettet)
f'(x) = -e^(-x)
f'(x) = 8x/(4x^2+1) her er ln den ydre og 4x^2+1 den indre og herefter skal den indre differentieres.
f'(x) = 8x/(4x^2+1) her er ln den ydre og 4x^2+1 den indre og herefter skal den indre differentieres.
Svar #3
22. august 2005 af sontas (Slettet)
Det er facit! Jeg kan godt se det ikke fremgår helt tydeligt. Ideen er, at ln(x) differentiet giver 1/x, her ganger du i princippet med den indre differentieret, hvilket blot giver 1 og så er det ligegyldigt. Hvis der fx står f(x) = ln(7x) er f'(x) = 7/(7x) = 1/x. og så til din funktion der f(x) = ln(4x^2+1) => f'(x) = 1/(4x^2+1) * 8x, her er den indre funktion differentieret altså 8x.
Skriv et svar til: Blækregning - diff. og stamfunktioner.. Hjælp søges..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
