Matematik

påvis at A= k-N vha. teori af differentialligning

21. april 2012 af thequeenoftheworld (Slettet)

Heey sidder og skal  påvise at aktivitien (fysisk) er  A= k - N ved at indrage teorien af differentialligning. Har problemer med at bevise formellen vha. differentialligning idet at jeg ikke er blever undervist i differentialligning. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af peter lind

Du mener formodentlig A = k*N. Nu ved jeg ikke rigtig hvad du skal gå ud fra. Det mest almindelige er at man argumenterer for at A=-dN/dt =  k*N og derfra udleder hvordan N afhængiger af tiden. Dit spørgsmål antyder at det ikke er meningen her. Hvis du har N(t) kan man også gå ud fra det.


Svar #2
21. april 2012 af thequeenoftheworld (Slettet)

Jep præcis, men mit problem var at jeg ikke ved hvordan og hvilken nogen trin jeg skal tag for argumentere for at A= -dn/dt= k*n


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af peter lind

Du må forvente at hvis du har mere radioaktivt materiale får du mere stråling. Har du 2 klumper med samme antal kerner vil du forvente at de leverer lige meget stråling. Du forventer ikke at strålingen vil ændrer sig fordu du saætter klumperne sammen, så med dobbelt så mange kerner vil du forvente dobbelt så meget stråling. Strålingener er altså proportional med antal kerner. Strålingen angiver med hvilket hast kernerne forsvinder altså -dNdt så A = -dN/dt = k*N. For en ordens skyld. Det er ikke noget bevis men et fornuftigt gæt. Eksperimenter viser så bagefter at formlen holder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af HallC (Slettet)

Hvad er N og k i den her formel?
 

Jeg har fået spørgsmålet:

Hvilken formel beskriver aktiviteten fra 3.45 kg Ca-47, hvis atommasse er 47.955 u?

K = ln2/T½ = ln2/4.7 = 0,147

Antal kerner i 3.45 kg: 3.45/(46,955*1.661*10^-27) = 4.42*10^25 kerner

A = k*N = 0,147*4.42*10^25*½^(x/4.7) = 0.650*10^25*½^(x/4.7)

x indsættes i døgn

Kan nogen forklare, hvad det er jeg har gjort?? Nok lidt mærkeligt spørgsmål, men ville være rart, hvis jeg kunne få forklaret, hvad der er hvad?


Skriv et svar til: påvis at A= k-N vha. teori af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.