Matematik

HJÆLP!! EKSPONENTIEL UDVIKLING

23. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der ikke nogen der kan hjælpe mig med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.

Det er om eksponentiel udvikling gennem to punkter? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Lav eksponentiel regression, eller opstil 2 ligninger.

Brug søgefunktionen her på siden. Der er omtrent 100 lignende opgaver.


Svar #2
23. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Det er til dette opgave

En eksponentiel udvikling går igennem punkterne (x11;y21 )=(3;7) og (x22;y22 )=(5;10).
1. Kan du  se om funktionen er voksende eller aftagende?
Funktionerne er voksende da a>1
2. Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.
3. Find fordoblings/halveringskonstanten for funktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af SuneChr

         y = b·ax

(1)    7 = b·a3

(2)  10 = b·a5

Dividér den ene ligning med den anden, så b forsvinder. Indsæt derefter a  i en af ligningerne for at finde b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2012 af angelica31 (Slettet)

Ved godt det har intet med dette at gøre: men har i lyst til at udfylde følgende spørgeskema. Jeg skal nemlig bruge det til en eksamen.

På forhånd tak. (-:

https://www.defgo.net/s.asp?id=1316742&c=ZSU8EBZ&s=1&l=da&o=1" target="defgosurveypopup" onclick="window.open(this.href,this.target,'toolbar=no,location=no,directories=no,status=yes,menubar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,copyhistory=no,width=680,height=500'); return false;">Start spørgeskema</a>


Svar #5
23. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#3 jeg ved ikke lige helt præcist hvordan man gør? 

Altså hvad skal der stå ved b og a?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Start med ... a = (y2/y1)(x2-x1)

så b = y1/ax1 = y2/ax2


Svar #7
23. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#5 for at bestemme ligningen ikke sandt?

(10/3)(5/3)

ikke?

men hvadmed b, kan du hjælpe mig med de tal jeg har lagt ind?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2012 af YesMe (Slettet)

Formlen i #6 er skrevet forkert, for den korrekte formel er

a = (y2/y1)1/(x2-x1)

a = (10/7)1/(5 - 3) = (10/7)1/2 = 1.19523


Skriv et svar til: HJÆLP!! EKSPONENTIEL UDVIKLING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.