Matematik

Skæringspunkter mellem cirklen og linjen

24. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Cirklen har centrum i C(1, 0) og radius √8. En linje er bestemt ved ligningen y = x - 1.

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen?

Kan nogen hjælpe her. Jeg er selv nået så vidt som til:

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

(x - 1)2 + (y - 0)2 = √8

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af wut123 (Slettet)

Cirklens ligning:

   

For at finde -koordinaterne til skæringspunkterne løses ligningen

   

 der fremkommer ved at indsætte y=x-1 i cirklens ligning


Svar #2
24. april 2012 af mathbj (Slettet)

Det 2 tal der sættes foran parentesen, er det for det dobbelteprodukt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af wut123 (Slettet)

Nej, Ved indsættelse af y=x-1 i cirklens ligning fås

   


Svar #4
24. april 2012 af mathbj (Slettet)

Tak for det!


Svar #5
24. april 2012 af mathbj (Slettet)

Det vil sige at jeg får en ligning der hedder 2x2 - 4x - 10 = 0

d = 16 + 80 = 96

Men hvor finder jeg så frem til et resultat, når det er uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2012 af wut123 (Slettet)

   

    


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af sgy09bktm (Slettet)

En anden grund til, at du ikke kan løse den, er fordi du laver en fejl, når du reducerer din ligning.

 (x - 1)2 + (y - 0)2=√82

(x - 1)2 + y2=8

(x - 1)2 + (x + 1)2=8

2(x - 1)2=8

2(x- 2x + 1)=8

2x- 4x + 2=8

2x2 - 4x - 6 =

 

nu skulle du gerne kunne udregne d til d=64, og herefter udregnes x på samme måde som man udregner rødderne til et 2.gradspolynomie. resultatet bliver x=-1 og x=3

 


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem cirklen og linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.