Matematik

Udtryk for materialerpris

24. april 2012 af Tef159 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en bestemt type kasse med kvadratisk bund og låg er prisen for materialet til låget 10 kr/m^2, og prisen for materialet til sider og bund er 8 kr/m^2. Kassens rumfang er 1 m^3.

- Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af nielsenHTX

kaldes en side i bunden for x og højden af kassen for h må det gælde at:

V=x*x*h

O=låget + bunden + 4 sider ⇒ O=10(x*x)+8(x*x)+8(4*x*h)

du ved hvad volumen er. isolere h i V og indsæt det i O.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Tegn en opskåret kasse (start med kvadratet). Kald siden for x og højden for h.

Find arealet af hhv. låg og de øvrige

Rumfang = x * x * h = 1    ... isoler h i ligningen

opskriv prisen, og indsæt funktionen for h.


Svar #3
24. april 2012 af Tef159 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2012 af Singlefyren (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

x2 * h = 1    .... divder med x2 på begge sider!!


Skriv et svar til: Udtryk for materialerpris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.