Matematik

Forskrift for eksponentiel funktion

26. april 2012 af femsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem forskriften for den eksponentielle funktion der går gennem punkterne (1950,2555), (1960,3040), (1970,3708), (1980,4455), (1990,5275) og (2000,6079). Jeg ved godt hvordan man bestemmer forskriften for en eksponentiel funktion der går gennem to punkter, men hvordan gør jeg for at bestemme hvilken der går gennem seks punkter?

Ifølge mit regneprogram bliver forskriften f(x) = (3,018 * 10^-12) * 1,018^x
Men hvis jeg skal regne det i hånden, hvordan kommer jeg så frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

som regel regnes antal år efter 1950

       du har så
        
        L1 = {0,10,20,30,40,50}

        L2 = {2555,3040,3708,4455,5275,6079}

        hvorefter du udfører eksponentiel regression på din lommeregner


                        f(x) =  2576,076·1,017787x

                                       


Skriv et svar til: Forskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.