Matematik

At finde x-værdi

26. april 2012 af sealion (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle kloge hoveder  derude!

Er lidt på bag bund hvad der angår at finde x-værdien. Forstår virkelig ikke de følgende ting:

1. At stille dem op, 

2. At + og - skifter fortegn. 

3. Hvordan man regner dem ud, bagefter det overover er på plads.

Håber I kan hjælpe!


Svar #1
26. april 2012 af sealion (Slettet)

Har fundet ud af, at hjemmesiden www.matematikbogen.dk kan give nogle svære .. :o (Lette for jer) 

8x + 2 = 6x + 4

-8x + -2 = -6x – 4 Er det rigtigt startet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Det går i bund og grund ud på, at isolere "x". Til det har du nogle værktøjer (substraktion, division etc.) - du må benytte lige hvad du vil, så længe du sørger for, at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.

 

Jeg eksemplificerer ved at løse, den ligning, du har skrevet op.

8x + 2 = 6x + 4

 

Her starter jeg med, at samle x'erne på den ene side (målet er jo, at isolere "x"). Det gør jeg ved, at trække "6x" fra, på begge sider af lighedstegnet (man skal jo gøre det samme, på begge sider af lighedstegnet)

8x - 6x + 2 = 6x - 6x + 4

 

Heraf fås

8x + 2 = 4

 

Nu fjerner jeg "+2" (så x'erne kommer til at stå alene) ved at trække "2" fra, på begge sider af lighedstegnet.

8x + 2 - 2 = 4 - 2

 

Heraf fås

8x = 2

 

Til sidst vil jeg finde værdien, for et x. Det gøres ved at dividere 8 på begge sider.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du glemte lige at trække de 6x fra på venstre side i den 3. ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#3

Det er rigtigt - jeg har rettet det nedenfor.

 

#1, se rettelse

 

 

 

Det går i bund og grund ud på, at isolere "x". Til det har du nogle værktøjer (substraktion, division etc.) - du må benytte lige hvad du vil, så længe du sørger for, at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.

 

Jeg eksemplificerer ved at løse, den ligning, du har skrevet op.

8x + 2 = 6x + 4

Her starter jeg med, at samle x'erne på den ene side (målet er jo, at isolere "x"). Det gør jeg ved, at trække "6x" fra, på begge sider af lighedstegnet (man skal jo gøre det samme, på begge sider af lighedstegnet)

8x - 6x + 2 = 6x - 6x + 4

 

Heraf fås

2x + 2 = 4

Nu fjerner jeg "+2" (så x'erne kommer til at stå alene) ved at trække "2" fra, på begge sider af lighedstegnet.

2x + 2 - 2 = 4 - 2

 

Heraf fås

2x = 2

Til sidst vil jeg finde værdien, for et x. Det gøres ved at dividere 2 på begge sider.


Skriv et svar til: At finde x-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.