Fysik

Bedst Kastevinkel

27. april 2012 af erayd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Derude,

Når man arbejder med et forsøg. f.eks. det skrå kast, og skal bestemme den optimale kastevinkel, hvilken formål er det så bedst at tage i brug?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af mathon

    optimal vinkel i forhold til hvad?
                                                                 længste kastevidde???


Svar #2
27. april 2012 af erayd (Slettet)

# Ja, det er længste Kastevidde :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2012 af mathon

 

                          tmax = 2·(voy)/g

                          xkastevidde = vox·tmax = (vo·cos(α)) · (2·voy/g) = (vo·cos(α)) · (2·vo·sin(α)/g) =

                                                                                    (vo2/2)·(2·sin(α)·cos(α)) = (vo2/g)·sin(2α)

                          xkasteviddemax = (vo2/g)·1
dvs
                          sin(2α) = 1

                          2α = 90º

                          α = 45º

                        


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

I praksis kan man regne med en lidt mindre vinkel, afhængig af luftmodstanden, (hvis forholdet mellem tværsnitsareal og masse er stort, bliver vinklen mindre, f.eks. 30 grader for en vandpistol.)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2012 af chri590g (Slettet)

men svaret 45º er sandt hvis man ser bort fra luftmodstanden (: 


Skriv et svar til: Bedst Kastevinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.