Matematik

Flagstangens højde

23. august 2005 af Kringle (Slettet)
Højden af en flagstang bestemmes ved hjælp af et målebånd og en stok på 1,8 meter.

På tegningen er der fra flagstangens fod (C) til stokken er der 16,2 meter. Fra stokken til A er der 3,3 m. Det er tegnet som en retvinklet trekant.

Beregn højden h af flagstangen. dvs. flagstangens højde.

Svar #1
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Jeg er mega lost...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Kan du evt. lægge et billede op - synes jeg er lidt lost i foklaringen :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Nu kan jeg ikke se tegningen, men noget tyder på, at du har to ensvinklede trekanter, hvor 19,5 forholder sig til 3,3 som flagstangens højde til 1,8. Hvis jeg har forstået det rigtigt, kan højden beregnes som 1.8*19,5/3,3.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Der mangler vist nogle oplysninger, for det eneste du fortælle er, at

- en stok er 1,8 meter høj,
- afstanden mellem en falgstang og stokken er 16,2 meter,
- Fra stokken til A (hvor det så end er), er der 3,3 meter.

Svar #5
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

hvordan kan jeg give jer tegningen..? Har lige lavet en!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Upload på f.eks. http://tinypic.com/ .

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2005 af Duffy

Opload den fx til

http://www.upitfree.dk/

og henvis så til din tegning.


Duffy

Svar #8
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Nu har jeg oploaded den! http://tinypic.com/azea6f.jpg

Svar #9
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Er det til at forstå nu?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2005 af allan_sim

#9.
Jep - se på Kims svar i #3.

Svar #11
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Mange tak!

Svar #12
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

hovsa... det passer da ikke.. Jeg tror ikke Kims forklaring passer til min opgave!

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#12: Jo, indlæg #3 er korrekt!

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2005 af allan_sim

#12. Den lille trekant har grundlinje 3,3 og højde 1,8. Den store trekant har grundlinje 3,3+16,2=19,5 og ukendt højde.

Forholdet mellem de samliggende sider i ensvinklede trekanter er ens. Derfor må gælde, at

19,5/3,3 = H/1,8
H = 19,5/3,3 * 1,8

Svar #15
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Min fejl.. Tak

Skriv et svar til: Flagstangens højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.