Kemi

Svolsyre reaktion med vand

01. maj 2012 af kimiiie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reaktionsskema for svolsyrers reaktion med vand:

 

Er dette korrekt?

 

H2SO4 (aq) + H2O (l) --> HSO4- (aq) + H30+ (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af mathon

Ja
     men HSO4- er middelstærk, så den også omsætter sig delvis med vand

så det er mere rigtigt at skrive

         

               H2SO4 (aq)    +    2 H2O (l)   --->   SO42- (aq)    +   2  H3O+ (aq)

                


Svar #2
01. maj 2012 af kimiiie (Slettet)

Okay mange tak!! :-)

Hvad med dette, har jeg her gjort det korrekt? : 

Carbonsyre reaktion med vand = 

H2CO3 (aq) + H20 (l) --> HCO3 - (aq)  + H30 +(aq)


Svar #3
01. maj 2012 af kimiiie (Slettet)

Og hvad med syre som fx ascorbinsyre H2C6H6O6 ? og eddikkesyre CH3COOH ? 

Hvordan ser deres reaktionen med vand ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2012 af mathon

             H2CO3  kan ikke isoleres men forekommer som CO2 + H2O og er en svag syre

  hvorfor
                                           H2CO3 + H2O   <--->   HCO3 -   + H3O +               

bør skrives
                                           CO2   +   H2O   +   H2O  < --->   HCO3 -   + H3O +
dvs
                                           CO2   +  2 H2O   <--->   HCO3 -   +    H3O +


Svar #5
01. maj 2012 af kimiiie (Slettet)

Hvordan i alverden skal man kunne vide det???? At H2CO3 ikke kan isoleres og forekommer som CO2 + H20 ?

Det eneste som står I bogen er,  at der for alle syre gælder, at de danner oxonium med reaktion med vand... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2012 af mathon

         Hvordan i alverden skal man kunne vide det????????????????????????????????????

    nej men det er også derfor jeg stille og roligt oplyser dig om det, så du har den "trumf i lommen"

   alment
                               Syre   +   vand   --->   Base   +   H3O+


eller for en monoprot syre
skrevet

                               HB (aq)   +  H2O (l)  --->  B- (aq)   +   H3O+ (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2012 af mathon

Ascorbinsyres to pKs-værdier
                                                          pKs1 = 4,17          pKs2 = 11,57

viser, at ascorbinsyre overvejende er monoprot


            ascorbinsyre i vand

                                                 H2Asc    +   H2O    <--->   HAsc-    +   H3O+     

 

            eddikesyre i vand

                                                 CH3COOH    +   H2O    <--->   CH3COO-    +   H3O+    


Skriv et svar til: Svolsyre reaktion med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.