Matematik

Lave en spejlvendt linie?

02. maj 2012 af mathiaslaan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har opstillet disse to funktioner, og vil gerne have lavet den blå linie, fra den røde parabel, bare på den anden side. Altså spejlvendt. Hvordan gør jeg det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien skal så gennem parabelens andet skæringspunkt med x-aksen, og dens hældningskoefficient skal være minus hældningskoefficienten for den blå linie.


Svar #2
02. maj 2012 af mathiaslaan (Slettet)

#1


Linien skal så gennem parabelens andet skæringspunkt med x-aksen, og dens hældningskoefficient skal være minus hældningskoefficienten for den blå linie.

Hvad er formlen for dette? Min lærer gav mig dette:

(y-y0) = hældning * (x-x0

Men jeg forstår det ikke helt.


Svar #3
02. maj 2012 af mathiaslaan (Slettet)

Og hvordan opstiller jeg den så? Jeg kan ikke få det til at fungere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug parabelens ligning til at bestemme de to skæringspunkter med x-aksen. Opsøg det skæringspunkt (x2,0), der ligger omkring x = 200. Hvis den blå linie har hældningskoefficient a, vil den tilsvarende "spejlblå" linie ved det andet parabelpunkt have ligningen

y = -a·(x - x2)


Svar #5
02. maj 2012 af mathiaslaan (Slettet)

Nu er den helt gal. Hvis jeg løser x når u = 0, så får jeg den b-værdi, jeg skal bruge for den første linie, men når jeg løser x når u = 5,263... får jeg den b-værdi, jeg skal bruge for den anden. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad jeg har gjort galt her. Hvad sker der?

 

http://cl.ly/GJ7p


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg kan ikke åbne dit link. Beskriv i stedet. hvad du gør her.

Parabelen har de to rødder x1 = 0.126078 og x2 = 199.8749

Den rette linie (blå) har hældningskoefficient a = 1.052631579

Spejlbilledet af den blå linie i linien parallel med y-aksen gennem parabelens toppunkt har derfor ligningen

y = -1.052631579·(x - 199.8749)


Skriv et svar til: Lave en spejlvendt linie?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.