Matematik

Naturlig logaritme

02. maj 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Det ville glæde mig, hvis der var nogen der kunne fortælle mig, hvorledes man løser følgende:

(Kan godt løse sådanne ligninger, skal bare lige høre når der er negativ potens...

e-x=4

hvis man nu tog ln på begge sider--> -x = 4 <=> -4=x (Er dette rigtigt)

 

Den anden:

3*e-x+1=7 <=>e-x+1=7/3 <=> ln(e-x+1)=ln(7/3) <=>-x+1=ln(7/3) <=> osv...Flytter x, så x er positiv og ikke negativ, er processen korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af mette48 (Slettet)

e-x=4

hvis man nu tog ln på begge sider--> -x = 4 <=> -4=x (Er dette rigtigt) NEJ

du glemmer at tage logaritmen på højre side

-x=ln(4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2012 af peter lind

den anden: ja


Svar #3
02. maj 2012 af susubu (Slettet)

Havde tagen ln, på papiret jeg skrev...Glemte bare at skrive det her...Men tak :-)


Skriv et svar til: Naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.