Matematik
hvordan regner jeg dette ud integral?
kig det vedhæftede billede.
Svar #1
03. maj 2012 af VaDitte (Slettet)
Billedet kunne ikke vedhæftes i første omgang
Svar #3
03. maj 2012 af mathon
#2
a∫b (hx + q)dx = [(1/2)hx2 + qx]ab =
(1/2)h·b2 + q·b - ((1/2)h·a2 + q·a) =
(1/2)h·b2 + q·b - (1/2)h·a2 - q·a =
(1/2)h·(b2 - a2) + (b - a)q
(1/2)h·(b - a)(b + a) + (b - a)q
Svar #4
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Med f(x) = hx + q er den numeriske værdi af integralet a∫b (hx + q)dx netop arealet af en retvinklet trekant med kateterne |b - a| og |f(b) - f(a)|:
a∫b (hx + q) dx = (1/2)·(b-a)·(h(b+a) + 2q) = (1/2) · (b - a) · (f(b) - f(a))
Skriv et svar til: hvordan regner jeg dette ud integral?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
