Matematik
Bestemt integral
Jeg har et integral som følgende:
21*S+41*∫(x-s)*1/1100 dx (S nederst, 1100 øverst) + h*∫ (s-x)*1/1100 dx (900 nederst, S øverst)
Jeg er lost! brug for hjælp
Svar #1
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Altså
J = 21·S + (41/1100) · S∫1100 (x -s) dx + (h/1100) · 900∫S (s - x) dx ?
Find stamfunktioner til de to lineære integrander (x - s) og (s - x) og indsæt grænserne.
Svar #2
03. maj 2012 af nielsenHTX
kigger på S∫1100 (x-s)*(1/1100)dx=S∫1100 x/1100 - s/1100dx = s· S∫1100 x/1100 - 1/1100 dx = fortsæt selv.
det andet integral løses på samme måde.
Svar #3
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Der skal parentes om leddene i integranden, og hvor kommer faktoren s fra på det sidste led til sidst?
(41/1100) · S∫1100 (x -s) dx = (41/1100) · [x2/2 - sx]1100S = (41/1100) · (11002/2 -s·1100 - S2/2 +s·S)
Der er her sondret mellem s og S .
Svar #4
03. maj 2012 af lufthansa (Slettet)
Jeg undskylder, min fejl. ´grænserne er lille s
21*s+41*s∫1100(x-s)*1/1100 dx + h*900∫s (s-x)*1/1100 dx (900 nederst, S øverst)
Jeg har fundet ud af følgende : 21*s+(41/1100)*(60500-1100*s-0,5*s^2-s^2)+(h/1100)*(s^2-0,5*s^2-900*s-405000)
Problemet er at jeg skal få ovenstående til at give -20*s+22550+(41/2200)*s^2+550*h*s^2-990000*h*s+445500000*h
Jeg kan ikke fjerne de brøker jeg får sammen med s værdierne efter integration og ender med at få -20*s+22550+(41/2200)*s^2+550*h*s^2-990000*h*s+445500000*h ????????
Hvis nogen kunne detaljeret fortælle mig det ville det være virkeligt flot!
Svar #5
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Så får man
J = 21·s + (41/1100) · s∫1100 (x -s) dx + (h/1100) · 900∫s (s - x) dx
= 21·s + (41/1100) · (11002/2 -s·1100 + s2/2) + (h/1100) · (s2 -s2/2 -900s +9002/2)
= 21·s + 41·550 - 41·s + (41/2200)·s2 + (h/1100) · (s2/2 -900s +9002/2)
= 22550 -20s + (41/2200)·s2 + (h/1100) · (s2/2 -900s +9002/2)
Skriv et svar til: Bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
