Matematik

Reducere en ligning .. ???

05. maj 2012 af Wihi (Slettet)

Jeg har siddet med denne her opgaven et stykke tid nu, og kan ikke rigtig komme nogen vegne.. Det er en ligning jeg skal reducere, hvilket jeg troede jeg kunne finde ud af, men jeg gør det vist forkert.

jeg har oploadet en fil, hvor I kan se om jeg gør det rigtigt .. PLEASE hjælp... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af mathon

 

                                    2x2 + 2x - 4 = 2(x2 + x - 2) = 2(x-1)(x+2) = (x-1)(2x+4)

 

                                    (x-1) / (2x2 + 2x - 4) = (x-1) / (x-1) / (2x+4) = 1 / (2x+4)         x ∉{-2,1}


Svar #2
05. maj 2012 af Wihi (Slettet)

TAK for hjælpen.. 

Men i opgaven står der at jeg først skal finde faktoropløsningen af ligningen... Det kan jeg se at du ikke har gjort, og alligevel kommer du frem til resultatet.. ?

Jeg havde ikke gjort det helt forkert, vel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mathon har da netop opløst nævneren i dets faktorer, hvorfor det er muligt at forkorte brøken.

Undlad at kalde et udtryk for en ligning.


Skriv et svar til: Reducere en ligning .. ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.