Matematik

Eksponential funktion = kan ikke få det korrekte resultat

08. maj 2012 af natasjah (Slettet)

Hej jeg ved ikke hvad jeg gøre forkert her.
3 * 6^x -5 * 6^-x -1 = 0
3 * 6^x – 5 * 1/6^x – 1 = 0
3 * 6^x * 6^x – 5 * 6^x /6^x -1 = 0 * 6^x
3 * (6^x)¨2 -5*6^x -1 = 0
3t^2-5t-1=0
T1 = 1,85      v   T2 = -0,18
Ln6^x = ln T1
X2= ln 1.85 / ln6 =0,34 (det skal rigtig give 0,214 , det kan jeg se når jeg solver den)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du glemmer at gange 1 med 6x . Ligningen er

3·6x - 5·6-x -1 = 0 ,

der er en forklædt 2.-gradsligning i z = 6x .


Svar #2
08. maj 2012 af natasjah (Slettet)

very true tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Fortsættes   efter #1   , at man lader z = 6x

3·z - 5·z-1 -1 = 0                       ganges med z på hver side

3z2 - z - 5 = 0

Man løser ligningen med hensyn til z for z > 0.

z = (√(61) + 1)/6

så nu skal man så løse ligningen med hensyn til x, at

z = 6x ⇔ (√(61) + 1)/6 = 6x


Svar #4
08. maj 2012 af natasjah (Slettet)

# det forstår jeg slet ikke det der. 

hvor kommer 61 fra

[ Man løser ligningen med hensyn til z for z > 0.

z = (√(61) + 1)/6 ]


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2012 af YesMe (Slettet)

3z2 - z - 5 = 0    for  z > 0

z = (-b+√b2 - 4ac)/(2a)   =   (-(-1) + √((-1)2 - 4·3·(-5)))/(2·3) = (√(61) + 1)/6

hvor a = 3, b = -1 og  c = -5.


Skriv et svar til: Eksponential funktion = kan ikke få det korrekte resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.