Matematik

Hjælp til normal fordeling

10. maj 2012 af NicoHer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Normalfordeling
Vægten målt i g af en bestemt type appelsiner, X, er normalfordelt, dvs. X-N(?,?). En producent inddeler appelsinerne i 3 kategorier:
A vægten er over 130 g
B vægten er mellem 95 g og 130 g
C vægten er under 95 g
Det viser sig, at A-appelsinerne udgør 25,2 % og C-appelsinerne 30,9 % af alle producerede appelsiner.
2.1.3.1. Bestem middelværdien ? og standardafvigelsen ?. Afrund til hele tal.
2.1.3.2. Hvor stor en andel af appelsinerne vejer mindst 120 g?
2.1.3.3. Efter tilsætning af et gødningsmiddel øges appelsinernes vægt. Antag, at ? er uændret og, og bestem da den nye middelværdi, når det viser sig, at 40 % nu vejer mindst 130 g.
2.1.3.4. Tegn et normalfordelingskurve for fordelingen før og efter tilsætning af gødningsmiddel.

 

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

 

Ved at vægten på appelsinerne under 130 g udgører 74,8%, men hvad skal jeg herefter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af peter lind

Hvis X er normalfordelt med middelværdien m og spredning s er Y = (X-m)/s normalfordelt med middelværdien 0 og spredning 1.

Find y1 så P( Y>y1) =  0,252 og y2 så P(Y<y2) = 0,309

Du kan så finde middelværdi og spredniong af (130-m)/s  =y1 og tilsvarende for y2


Skriv et svar til: Hjælp til normal fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.