Kemi

gennemsnitlige volumen

12. maj 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Sidder med en rapport i kemi, og sad fast med denne opgave. Har kigget min kemibog igennem, men forstår det simpelthen ikke.    Beregn ud fra det gennemsnitlige volumen af 0,100 M NaOH den tilsatte stofmængde NaOH.    Vil nogle bare fortælle mig hvad jeg skal gøre?    Jeg ved at jeg skal bruge formlen: C(A) = n(A) / Vopløsning Og at C = 0,100 M   Jeg har prøvet og startet med at finde molarmassen af NaOH:    M(NaOH) = (22,99+16,00+1,008) g/mol = 39,998 g/mol.    Derefter har jeg ingen idé om hvad jeg gør.    På forhånd tusind tak.       

Svar #1
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Eller også skal jeg bruge: V =n/c. Jeg har jo c som er 0,100 M, jeg skal jo finde volumen, men ved ikke hvad n er. Nogle der ikke vil hjælpe?   

Brugbart svar (5)

Svar #2
12. maj 2012 af studienord (Slettet)

Spørgsmålet mangler noget . 

jo V = n/c men du kan ikke 2 ukendte, vel? 


Svar #3
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Det er lige det jeg også undrer mig over. 

Brugbart svar (5)

Svar #4
12. maj 2012 af studienord (Slettet)

n= m/ M og i dette tilfælde kan man ikke bruge til noget undtagen hvis masse (m) er kendt og Molar masse selvfølgelig udregnet.


Svar #5
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Formålet medforsøget, var at bestemme masse% af eddikesyre i husholdningseddike, ved brug af titrering med NaOH.

Skal jeg bruge mine titreringstal? Vi titrerede 4 gange, dvs finde gennemsnittet af sluttallet og bruge det? Det er det eneste jeg kan komme i tanken om til denne opgave. 

 

Svar #6
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

#4


Og i mit tilfælde er massen ukendt.

 

Brugbart svar (5)

Svar #7
12. maj 2012 af studienord (Slettet)

#5 

Ja ,gør det


Svar #8
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Første titrering:

Væskens starttilstand i burette er 0.

Væskens sluttilstand i burette 18,8.


Anden titrering:

Væskens starttilstand i burette er 0. 

Væskens sluttilstand i burette 18,4 

Tredje titrering:

Væskens starttilstand i burette er 0.

Væskens sluttilstand i burette er 18,5.

Fjerde titrering:


Væskens startilstand i burette er 0.

Væskens sluttilstand i burette 18,4.

 

18,8+18,4+18,5+18,4 = 74,1. 74,1/4= 18,525. Hvilken enhed kommer der på? Og er dette så n? 

 

Brugbart svar (6)

Svar #9
12. maj 2012 af studienord (Slettet)

CH3COOH + NaOH > CH3C00Na + H20

V (NaOH)=  18,525 ml  ≈ 0,0108525L 

C (NaOH)= 0,100 M 

n= C*V = 0,018525L * 0,100M = 0,0018525 mol ≈ 0,002mol

n (NaOH) = 0,002 mol


Svar #10
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Tak :)

       

Brugbart svar (6)

Svar #11
12. maj 2012 af studienord (Slettet)

:) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2012 af mathon

                   
                                      Vmiddel = (sum({18.8,18.4,18.5,18.4})/4) mL = 18.525 mL

                                      n(NaOH) = Vmiddel · c = (0,018525 L) · (0,100 mol/L) = 0,0018525 mol

som ækvivalerer
                                      0,0018525 mol CH3COOH
som ækvivalerer
                                      m(CH3COOH) = n·M = (0,0018525 mol) · (60,052 g/mol) = 0,111246 g


Svar #13
12. maj 2012 af Star04 (Slettet)

#12

Tak, men så har jeg bare et lille problem til. Hvordan finder jeg mblanding ? Jeg har en formel der ser sådan ud: 

 

masse%(CH3COOH) = m(CH3COOH)/mblanding.

Jeg har ingen idé om hvordan dette tal skal beregnes. 


Skriv et svar til: gennemsnitlige volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.