Fysik

opgave ang hvilken kraft der skal bruges ved givende fart

12. maj 2012 af psdaoc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder her og skal lave en opgave omkring et skib der bevæger sig med en givende hastighed, og skal dertil finde udaf hvor stor en kraft motoren skal kunne yde for at opnå denne hastighed.

 

som sagt får jeg oplyst at dette skib sejler med 13.95knob, skibet har en total vægt på 160tons, jeg er så meget i tvilv her hvordan jeg lige skal begynde på denne opgave og håber der er en fysik guru der kan komme med nogle forslag til hvordan jeg kan løse den.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af mathon

 

                 13.95 knob = 13.95 sømil/h = 13.95·1852 m/h = (13.95·1852 / 3600) m/s = 7,1765 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af mathon

 

                  Ekin = (1/2)·m·v2 = (1/2)·(160·103 kg) · (7,1765 m/s)2 = 4,12017 MJ

                  Ekin = F·v·t

                  F = Ekin / (v·t)                                                               ( uden gnidningsmodstand )


Skriv et svar til: opgave ang hvilken kraft der skal bruges ved givende fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.