Matematik
Areal
Hey, nogle der kan hjælpe med denne opgave ?
(Opgaven er vedhæftet)
Svar #1
13. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)
Først finder du ud af, hvor de to funktioner skærer hinanden.
x3 = -0,5x2 + 1,5 (Løs selv.)
Så integrerer du g(x) fra 0 til skæringen, og f(x) fra skæringen til det punkt hvor at grafen skærer førsteaksen.
Svar #2
13. maj 2012 af Markhansenx (Slettet)
Jeg har udregnet x=1
kan det passe?
Og hvad mener du med det sidste?
Svar #3
13. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)
Jeps :)
Det var de to grafers skæring.
Du finder nu arealet af A1 :
∫01(x3)dx ⇔ (Det klarer du)
Derefter skal du finde arealet af A2. Men først, skal du vide hvor den skærer førsteaksen.
Bare sig til hvis du skal bruge mere hjælp (:
Svar #4
13. maj 2012 af Markhansenx (Slettet)
Jeg har fået arealet A1 til at blive 1/4 .
Men hvordan finder jeg ud af hvor A2 skærer førsteaksen? :)
Svar #6
13. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)
Jep. 1/4 er korrekt :)
Du skal ikke finde ud af hvor A2 skærer førsteaksen. Du skal finde ud af hvor at grafen for g(x) skærer førsteaksen (:
0 = -0,5x2+1,5 (Find x)
x er den øvre grænse.
Skæringspunktet mellem g(x) og f(x) du fandt tideligere, er den nedre grænse.
Altså:
∫1x(som du selv skal finde)(-0,5x2+1,5)dx
Til sidst lægger du de to arealer sammen :)
Skriv et svar til: Areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
