Kemi

Koncentrationen af NaOH(aq), gennem titrering med 20,0 ml 0,100 M HCl(aq)

13. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Er ikke helt sikker på at det her er rigtigt, er der nogle som kan tjekke det igennem? Det er oplyst at der bliver brugt 20 ml NaOH og 0,100 M HCL og at VHCL= 22,6 ml ved ækvivalenspunktet. På forhånd tusind tak!

 

Reaktions-skema:
HCL(aq)+NaOH(aq)→H_2 0(l)+NaCl(aq)

Stofmængde af syren, HCl(aq):
I denne opgave bruger jeg formlen n=c*V,
n=0,1*0,0226=0,00226 mol

Ækvivalent stofmængde af basen, NaOH(aq):
Da stofmængdeforholdet er 1:1, må stofmængden for NaOH også være 0,00226 mol

Volumen brugt base, ved ækvivalenspunktet:
VHCL=22,6ml

Koncentrationen af NaOH(aq):
[NaOH]=0,00226/0,02=0,113 mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

"Volumen brugt base, ved ækvivalenspunktet:

VHCL=22,6ml"

er forkert - det er jo en syre, du har tilsat. Og på det stadie i udregningen er oplysningen for så vidt lygegyldig.

Men udregningen er korrekt (husk for en god ordens skyld alle decimalerne i dine udregninger - brug ikke 0,1 M, når du får oplyst 0,100 M).

Husk også enheder.


Svar #2
13. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet)

Okay, men hvad skal jeg så bruge istedet for VHCL?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Informationen er jo rigtig nok - men du har allerede brugt det til at beregne stofmængden af tilsat HCl, og behøver dermed ikke at smide informationen ind i opgaven igen.


Svar #4
13. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet)

Nej okay, men det er nogle spørgsmål som læren har lavet, så må hellere besvare den. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2012 af mathon

titerligning
                                       nb = ns

                                       Vb·cb = Vs·cs

                                       Vb·cb = Vs·cs

                                       cb = (Vs/Vb)·cs


                                       cb = (22,6 / 20)·(0,100 M) = 0,113 M


Svar #6
15. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet)

@mathon er det til sidste spørgsmål jeg skal bruge den? 


Svar #7
15. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet)

Okay hvad siger i så til det her? :)

 

Reaktions-skema:
HCL(aq)+NaOH(aq)→H_2 0(l)+NaCl(aq)


Stofmængde af syren, HCl(aq):
I denne opgave bruger jeg formlen n=c*V,
n(HCL)=c(HCL)*V=0,100M*0,0226L=0,00226 mol


Ækvivalent stofmængde af basen, NaOH(aq):
Da stofmængdeforholdet er 1:1, må stofmængden for NaOH også være 0,00226 mol


Volumen brugt base, ved ækvivalenspunktet:
VHCL=22,6ml


Koncentrationen af NaOH(aq):

[NaOH]=n(NaOH)/V=0,00226mol/0,02L=0,113 M


Skriv et svar til: Koncentrationen af NaOH(aq), gennem titrering med 20,0 ml 0,100 M HCl(aq)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.