Fysik

Hjælp: beregne mikrobølgernes energi?

16. maj 2012 af CHRasmussen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og laver eksamen projekt omkring mikrobølgeovnen, og skal beregne mikrobølgernes energi, og har ind til videre fundet ud af dette, men er der nogle der vil være så sød at hjælpe mig videre, for er gået lidt i stå.

Som sagt er mikrobølger meget korte radiobølger, men mikrobølgerne er faktisk elektromagnetiske bølger, med en bølgelængde mellem ca. 10-3m (300*106MHz) og 1m (300MHz)


Man kan beregne mikrobølgernes energi, ved at bruge formlen E=h*f


E = mikrobølgeovnens energi
h = Plancks konstant og er 6,626172*10-34 J*s    ↔    4,14*10-15 eV*s
(Da vi skal finde energien, vil jeg derfor bruge elektrovolt i stedet for joule)
f = frekvens for mikrobølgen, målt l/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt grænsefrekvenserne i energiformlen E = h*f .


Svar #2
16. maj 2012 af CHRasmussen (Slettet)

Okay, men nu synes jeg altså det er skide forvirende med de der frekvenser, så med grænserfrekvenser mener du: 300*106MHz og 300MHz ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sørg for at have frekvenserne korrekt. Der er en faktor 1000 mellem grænsebølgelængderne, men en faktor 10002 mellem grænsefrekvenserne. Ja, jeg mener de frekvenser, der svarer til grænserne for mikrobølgeområdet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2012 af mathon

  h·c =1,23984·10-6 eV·m

                                    E = h·c/λ = (1,23984·10-6 eV·m) / λ

  λ = 1 m                      
                                    E = (1,23984·10-6 eV·m) / (1 m) = 1,23984·10-6 eV = 1,23984 µeV


  λ = 10-3 m                      
                                    E = (1,23984·10-6 eV·m) / (10-3 m) = 1,23984·10-3 eV = 1,23984 meV


Skriv et svar til: Hjælp: beregne mikrobølgernes energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.