Fysik

bevægelse ved retlinje

21. maj 2012 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Til en opvisning bruges der tre motorcykler. Figuren ovenfor viser situationen, set
fra oven. Motorcykel 1 og 2 skal køre på en ret linje, og deres hastighed er konstant
0 v .

Motorcykel 3 holder stille ved punkt C, og på et tidspunkt skal motorcykel 3
accelerere således, at den passerer mellem de to andre motorcykler, når de passerer
punkt B.
Motorcykel 3, er udstyret med en computerstyret speeder, der sørger for at
motorcykel 3s acceleration er konstant a , når den sættes i gang.
Motorcykel 3 starter med forkanten af sin motorcykel i punkt C, idet øjeblik at
midtpunktet mellem motorcykel 1 og 2 passerer punkt A.
 

a) Bestem afstanden AB udtrykt ved BC , a og 0 v . Beregn afstanden AB
når vi sætter BC 10 m, a 1.0 m/s2 og 0 v 5.5 m/s .

 

Er der nogen der kan hjælpe?

 

Har vedhæftet et billede af situationen.

 

på forhånd tak

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
21. maj 2012 af 11111111 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe derude???


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at du med "0 v" mener v0 .

Med den konstante hastighed v0 tilbagelægges strækningen |AB| i tiden

t0 = |AB| / v0

Motorcykel 3 skal så med konstant acceleration a startende i hvile tilbagelægge strækningen |BC| i den samme tid t0 , dvs

(1/2)a·t02 = |BC| , eller

(1/2)a·|AB|2 / v02 = |BC| , eller

|AB| = v0 · (2·|BC|/a)1/2


Skriv et svar til: bevægelse ved retlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.