Matematik

Hjælp med at finde hældning?

22. maj 2012 af j4ze (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde hældningen på følgende ligning: y=1500/x+0,04x+15

Jeg kan sgu ikke lige huske hvad jeg må og ikke må med den der lede brøk og sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at sætte parenteser, så det klart fremgår, hvor mange led der er med i brøken. Beregn den afledede af funktionen.


Svar #2
22. maj 2012 af j4ze (Slettet)

Y = (1500/x)+0,04x +15

DyDx= -(1500/x2)+0,04/x + 0 ?

er det korrekt? og jeg syntes stadig ikke helt jeg ser hældningen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Det sidste led differentieres jo til 0, og det midterste til en konstant. Det første led er differentieret korrekt. Undgå at bruge stort D i forbindelse med dy/dx .


Svar #4
22. maj 2012 af j4ze (Slettet)

0,04x differentieres da ikke til 0? det må da blive 0,04? eller hvad?

men når jeg så har dy/dx, som så er enten bare er  -(1500/x2)

eller -(1500/x2)+0,04, hvor finder jeg så hældningen? det plejer jo at være det der står foran x'et..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt, og jeg har korrigeret #3 tilsvarende. Sammenlagt findes så

f '(x) = -1500/x2 + 0,04

Hvad mener du med at finde hældningen? I hvert punkt (x,f(x)) af funktionens graf er der en tangent, hvis hældningskoefficient er f '(x) .


Skriv et svar til: Hjælp med at finde hældning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.