Kemi

Beregning!!!

28. maj 2012 af Abduk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

50 mL 0,1 M NH3-vand + 10 mL 0,2 M HCl

a) skriv  og afstemt reaktionsligningen

b) beregn stofmængde og koncentration af NH3


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af mathon

 

                                                    

                                                      HCl (aq)   +   NH3 (aq)   --->   NH4Cl (aq)


Svar #2
28. maj 2012 af Abduk (Slettet)

# 1

Forkert svaret: Mathon


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

#0 

NH3 + HCl  →  NH4+ + Cl


Svar #4
28. maj 2012 af Abduk (Slettet)

#3

 Taak :) D Studienord


Brugbart svar (3)

Svar #5
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2012 af mathon

                                                    

                                                      HCl (aq)   +   NH3 (aq)   --->   NH4Cl (aq)

eller
                                                      HCl (aq)   +   NH4OH (aq)   --->   NH4Cl (aq)   +   H2O (l)

 for 0,1 M NH3-vand
 er ioniseringsgraden
                                                      α = 0,013

                                   dvs
                                                     [OH-] = 0,013·(0,1 M) = 0,0013 M

 så den øverste reaktion
 er mest relevant

 

............

                 cb·α2 + Kb·α - Kb = 0                           0<α<1


Brugbart svar (3)

Svar #7
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

 NH3 +HCl →  NH4+ + Cl-

n NH3 = 50 mL · 0,1 M / 1000 mL/L   -  10 mL • 0,2 M / 1000 mL /L 

n NH3 = 0,003 M


Svar #8
28. maj 2012 af Abduk (Slettet)

Mange mange tak:) Studienord:) D

 

Facitlisten er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2012 af mathon

 

       begyndelsesstofmængder
                                                                 NH3:    n = (0,050 L) · (0,1 mol/L) = 0,0050 mol          

                                                                 HCl:     n = (0,010 L) · (0,2 mol/L) = 0,0020 mol     

 

       produktstofmængde:

                                                                 NH3:    nrest =  (0,0050 mol) - (0,0020 mol) = 0,0030 mol  uden
                                                                                                                                                                                         reaktion
med H2O

       NH3-koncentration
                                                                [NH3( aq)] = nrest / V = (0,0030 mol) / (0,060 L) = 0,05 M    

      dog med ioniseringsgraden              
                                                               α = 0,019            

      hvoraf

                                                                [NH3( aq)]reel = (1 - 0,019)·(0,05 M) = 0,049 M ≈ 0,05 M

     hvorfor der i det aktuelle
     tilfælde kan ses bort fra
     reaktionen

                                                                NH3 (aq)   +   H2O (l)   --->   NH4+ (aq)   +   OH- (aq)


                          
                
                         

                                             
                                                      


Brugbart svar (3)

Svar #10
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

B 2: 

 

C NH3 = n/ V = 0,003 M · 1000ml/L / 60 mL 

CNH3  = 0,05 M


Skriv et svar til: Beregning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.