Matematik

Geometri (trekanter)

28. maj 2012 af MrRedin (Slettet) - Niveau: C-niveau

har noget jeg ikk forstår.. :S håber i kan hjælpe.. :)

spørgsmålet lyder: Brug skalafaktoren mellem ensvinklede trekanter til at vise, at man kan bruge definitionerne i alle retvinklede trekanter..

det fatter jeg slet ikk noget af.. :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

For ensvinklede trekanter hhv. med siderne a, b og c samt a1, b1 og c1 gælder, at

a/a1 = b/b1 = c/c1 = k1,

hvor k1 er en konstant. Denne konstant kaldes også skalafaktoren. Ovenstående kunne også udtrykkes som

a1/a = b1/b = c1/c = k2

Normalt vil man angive den største værdi i brøkens tæller, da det giver et mere "menneskeligt" tal.

Eksempelvis er a = 15 og a1 = 3. Dvs.

k1 = a/a1 = 15/3 = 5

k1 udtrykker, at a er 3 gange så stor som a1. Vi kan også skrive

k2 = a1/a = 3/15 = 0,2

k1 udtrykker, at a1 er 0,2 gange så stor som a, dvs. a1 er mindre end a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af mathon

se


Skriv et svar til: Geometri (trekanter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.