Matematik
Formel der ikke går op
Har en formel her om det gyldne snit.
Formlen udregner 'fi'.
den her således ud: kvrod(5)+1/2 = fi
og fi er 1,618. Og hvis jeg skriver det ind på min lommeregner bliver det 2,736.
Nogen idé til hvad der er galt ? Skriver jeg forkert :) ?
Svar #1
28. maj 2012 af Anxyous (Slettet)
Formlen er (√5 + 1)/2, og din lommeregner beregner det som √5 + (1/2).
Svar #2
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Formlen er
φ = (1 + √5) / 2
Det hele skal divideres med 2. Du lægger (1/2) til √5 .
Svar #4
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du taster som en brækket arm. Det er √1,5 , du har regnet der.
Svar #6
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Nej, den giver φ ≈ 1,618034
Du har der regnet 1 + ((√5)/2)
Du forstår ikke at læse en parentes.
Svar #8
28. maj 2012 af Anxyous (Slettet)
Prøv at taste følgende på din lommeregner:
(
1
+
√
5
) (hvis der, når du taster √ kommer til at stå √( taster du endnu en slutparentes)
/
2
Beregn.
Svar #10
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#9
I Excel taster man
=(1+SQRT(5))/2
ind i en tom celle.
Svar #11
28. maj 2012 af Tisselort (Slettet)
#10
Ja, nu går det an i excel. :) Mangler bare lommeregner nu
Skriv et svar til: Formel der ikke går op
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
