Matematik

mathcad og bestemme konstanter

30. maj 2012 af jenniboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Opgaven går ud på at finde konstanterne abcd og ax+b i en funktion

Hereftter er der givet nogle bestemte t - værdier og fra dette skal man beregne konstanterne.

Men forstår ikke hvorfor mathcad ikke vil regne de 3 første konstanter ud? (se vedhæftet fil)

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

Jeg tror, at mathcad tror at ax er én variable.
 

Prøv at skrive gange tegnet i mellem dem, a*x, kan være det løser det.


Svar #2
30. maj 2012 af jenniboy (Slettet)

#1 har prøvet, så tror den at a er en variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af nielsenHTX

#2 har du tjekke at a b og c ikke er defineret tidligere?

prøv med gangetegn mellem ALLE faktorerne

hvad siger den hvis du i et nyt dokument bare skriver

given

0 = 3*a*8^2+2*b*8+c

0 = 3*a*3^3+2*b*3+c

-1 = 3*a*15^2+2*b*15+c

find(a,b,c)->


Svar #4
30. maj 2012 af jenniboy (Slettet)

 

det er et helt nyt dokument, men det med gange tegn mellem hver alle faktorerne 

har hjulpet?:

får følgende svar ihvertfald :

-3.968*10^-3

0.065

-0.286

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af nielsenHTX

#4

når jeg løser den i maple får jeg {a = -5/1638, b = 37/1092, c = 4/91}

0 = (3*(-5/1638))*8^2+8*(2*(37/1092))+4/91=0

0 = (3*(-5/1638))*3^3+3*(2*(37/1092))+4/91=0

-1 = (3*(-5/1638))*15^2+15*(2*(37/1092))+4/91=-1

prøv at tage billede af det igen

 


Skriv et svar til: mathcad og bestemme konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.