Matematik

funktioner

01. juni 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder på:

en lineær funktion er givet ved: f(x)= 3x-7

bestem f(2)  og løs ligningen f(x)= 17

Jeg er med på at man skal differentiere f(x)= 3x-7, så det bliver f'(x)=3. men mit problem er bare.. hvor jeg så skal gange 2 ind henne, da der ikke er noget x ved 3 :/
og hvordan skal jeg stille ligningen op mhs til f(x)=17 ?

Håber nogen gider at vejlede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke behov for at differentiere, hvis du ellers har skrevet opgaven korrekt.

Indsæt 2 på x's plads

og løs derefter ligningen 3x - 7 = 17

f(2) = 3 * 2 - 7 = -1

f(x) = 3x - 7 = 17

3x = 24

x=8

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om at differentiere.

"bestem f(2)" :  man skal beregne f(2), dvs indsætte x = 2 i forskriften for f(x) .

"løs ligningen f(x)= 17" :  man skal løse ligningen  3x - 7 = 17
                                                                                  f(x)  =  17


Svar #3
01. juni 2012 af warz0ne (Slettet)

hmm, det gør mig lidt i tvivl om hvornår man så skal differentiere ? :) ellert tak for hjælpen 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Der står ikke et muk om hverken "differentier" eller "f '(x)"


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2012 af majkenlind (Slettet)

Hvis opgaven lød løs f'(2) så skulle du differentiere.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.