Kemi

Vands ionprodukt?

02. juni 2012 af ringstrømm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er det og er der nogen der kan give en diffination på det? - også en beskrivelse så jeg også kan forstå hvad det er :-) Helst ikke på kemisprog, men dansk tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af studienord (Slettet)

H20(l)  ⇔ OH-(aq)  + H+ (aq)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Haha :)

Vand reagerer med vand og danner hydroxid og oxonium

H2O(l) + H2O(l) ⇔ H3O+(aq) + OH-(aq)

Dermed kan du se, at vand kan optræde både som syre og som base (altså vand kan både afgive en hydron og optage en hydron).

Denne reaktion sker hele tiden - men den er kraftigt forskudt mod venstre. Dvs. at der i rent vand er ca. 55M på H2O form, mens der er 10-7M på hhv. OH- og H3O+ form.

Vands ionprodukt bliver således:

Kv = [H3O+]  ·  [OH] = 1 · 10–7 mol/L · 1 · 10–7 mol/L = 1 · 10–14 (mol/L)2

Du kan læse meget mere om vand, syrer og baser her: http://www.natlex.dk/syrebase.html

Det var måske ikke helt rent dansk, som du efterspurgte det - men jeg håber det var dansk nok til at du forstår kemien i det.


Svar #3
04. juni 2012 af ringstrømm (Slettet)

#2, tusind tak for dit svar, det giver meget mere mening nu :-)


Skriv et svar til: Vands ionprodukt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.