Biologi

Chilifrugter (beregning af masse osv.)

04. juni 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et forsøg anvendte man filtratet fra 30,0 g tørrede chilifrugter. Man opløste filtratet i 10,0 mL dichlormethan. Koncentrationen af capsaicin (stof i chilifrugter) i opløsningen viste sig at være 0,210 M. Bestem mas-sen af capsaicin i de 30,0 g tørrede chilifrugter. HJÆLP!

 

(SE VEDLAGTE FIL MED HELE OPGAVEN OG BAGGRUNDSVIDEN)

Vedhæftet fil: Chilifrugter.docx

Brugbart svar (3)

Svar #1
04. juni 2012 af TVT (Slettet)

Det grundlæggende er, at du skal sætte dig ind i formlernes enheder, og hvad det så svarer til i din opgave; hvad mangler du og hvad skal du finde. Det her er typeopgaver, og det er nok ikke sidste gang du møder dem.

Det er m=massen, som du gerne vil finde i din opløsning.

Du har;

M=305.4g/mol, det står i boksen i dit ark

C=mol/liter, det er 0.210M

Volumen er hele opløsningen, 10mL

 

Du skal bruge formlerne, som du kender fra kemi. Sæt dig ind i hvad de enkelte bogstaver betyder, det gør det nemmere at finde ud af, hvilken formel du skal bruge til hvad.

1) m=M*n

2) C=n/V

Så du skal altså i dette tilfælde sammenlægge 1) og 2)  - Når du har gjort det, skal du isolere m, for det er den du gerne vil finde. Og herefter sætter ud bare tallene ind!

Håber det hjælper dig lidt på vej.

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. juni 2012 af TVT (Slettet)

Der er en fin oversigt over enhederne her: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=481657


Svar #3
05. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Ved du om capsaicin er polært eller upolært?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juni 2012 af TVT (Slettet)

Nej.  Jeg ville argumentere: hvilke grupper er polære eller upolære. Og kig på opløseligheden, evt. sammenlign den med salt. ...


Svar #5
05. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Kan du hjælpe med følgende opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1204633


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2012 af TVT (Slettet)

Jeg ikke helt sikker på det med polaritet - men slå "Chemical polarity" op på den engelske wikipedia, næsten nederst er der et skema. Kig lidt på det - som der står er det ikke endegyldigt rigtigt, men du kan jo bruge det til at argumentere evt. 


Skriv et svar til: Chilifrugter (beregning af masse osv.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.