Matematik

eksontinel funktion

04. juni 2012 af pmoss (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal snart til mat eksammen. jeg har dog lidt forberedeleses problemmer med overstående emne.. 

halveringskonstanten for en ekspontiel aftagende funktion 

og hvordan man bestemmer fordoblingskonstanten for en ekspontiel voksenede funktion  

 

ligegyldig hvilke tal der bruges


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der må være tale om en eksponentiel funktion f(x) = b · ax , a > 0 . Vi kan også antage b > 0 .

Hvis 0 < a < 1 er funktionen aftagende, og vi kan tale om halveringskonstanten

x1/2 = ln(1/2) / ln(a) = log(1/2) / log(a) .

Hvis a > 1 er funktionen voksende, og vi kan tale om fordoblingskonstanten

x2 = ln(2) / ln(a) = log(2) / log(a)


Svar #2
05. juni 2012 af pmoss (Slettet)

så hvis jeg har funktionerne f(x) = 4*0,8^x og g(x) = 2*3^x

hvordan skal den så være?  håber virkelig du kan hjælpe! en ekspontiel aftagende   og fordoblingsonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Aflæs og indsæt værdierne for a . For f(x) er a = 0,8 og for g(x) er a = 3 .


Skriv et svar til: eksontinel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.