Matematik

Hurtig spørgsmål!

06. juni 2012 af bulldoz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er koordinatfremstilling i rummet, det samme som parameterfremstilling?

Når jeg får at vide, at jeg skal skrive om koordinatfremstilling, for linier, planer og kugler. Er det så bare parameterfremstilling for disse?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af mathon

i 3D

      kan en ret linje kun angives ved en parameterfremstilling

                    OP = OPo + t·r     t∈R

                    (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·(r1,r2,r3)                         når r = [r1,r2,r3]  er retningsvektor

medens
   planens ligning
   er
                    ax + by +cz + d = 0                                          når n = [a,b,c]  er normalvektor

   kuglens ligning
   er
                    (x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2                              når C = [a,b,c]  er centrum 
                                                                                           og r  er radius


Svar #2
06. juni 2012 af bulldoz (Slettet)

Men hvad er så forskellen, på en koordinatfremstilling og paramenterfremstilling? det forvirrer mig lidt.

Jeg ved at en parameterfremstilling er som dette: (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·(r1,r2,r3)

Forstår ikke helt koordinatfremstilling

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg ville betragte koordinatfremstillingsom udregning af talsæt (f.eks. til tegning af en graf). Dette kan ske ud fra en paramenterfremstilling for funktionen.

Om det er rigtigt tolket er jeg desverre ikke sikker på.

Møder du et dig ukendt begreb til mundtlig eksamen bør du spørge din lærer og censor hvad det betyder inden du går til forberedelsen ellers risikerer du at spilde din tid hvis du har forberedt dig på et forkert emne.


Skriv et svar til: Hurtig spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.