Biologi

Biologi B eksamen - Evolution. Vigtigt!

06. juni 2012 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

 

Jeg står og skal op til bio b eksamen imorgen, og jeg har trukket temaet evolution, og mit emne er livets opståen og udvikling. Jeg skal forberede en fremlæggelse med fokus på livets opståen og udvikling, ved at tage udgangspunkt i vedlagte bilag og i eventuelt relevant eksperimentelt arbejde. Derudover skal heg redegøre for den biologiske baggrund for livets udvikling og analysere & diskutere teksterne og vedlagte figure ved hjælp af min biologiske viden.

Der er 4 vedlagte bilag, og de handler om:

Første artikel: Hvordan en geolog fandt en sten på grønland, og rykkede grænsen for liv på jorden 300 millioner år længere tilbage. 

Anden artikel: Hvordan liv kan opstå på vores jord og på andre planeter.

Tredje artikel: Hvordan sommerfugle arten Blodplet og en afrokansk græshoppe som indtager nogle giftstoffer, for at lave et trick med at lyse op, som skræmmer alle andre væk, og de derfor undgår at blive spist.

Fjerde artikel: Hvordan chimpansernes x-kromosom spiller en særlig rolle for deres udvikling.

 

Det der så er mit problem, er at jeg er usikker på, hvordan jeg skal gribe det hele an. Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal anvende teksterne på en relevant måde, og samtidig snakke om min biologiske viden.

Derfor spørger jeg andre derude, som måske har været oppe i samme emne, eller som har en idé til dette. Jeg tænkte ihvertfald på at snakke om: den eukaryotiske celle og dens opståen, darwins teori og naturlig selektion. Andet??

 

Så hvis der er nogle der har nogle gode ideér derude, så ville det være til meget stor hjælp! 

Tak på forhånd!


Skriv et svar til: Biologi B eksamen - Evolution. Vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.