Matematik

Hvordan kan praktiske problemer løses vha. ligninger?

06. juni 2012 af Zhiar93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der har et godt bud på hvordan praktiske problemer løses vha. ligninger? og eventuelt hvordan det kan blive stillet op


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. juni 2012 af 012343210

eks.

2 tog kører mod hinanden på de samme skinner. Det ene tog kører med 60km/t og det andet med 100km/t. afstanden mellem togene er 30km. Hvor lang tid vil der gå inden der sker en katastrofe?

s1(t) =60*t

s2(t)=100*t

s1(t)+s2(t)=30

så har du eksempeltvis 3 ligninger med 3 ubekendte. s1(t) er hvor langt det ene tog køre, s2(t) er hvor langt det andet tog kører og t er tiden til hvornår de støder sammen...


Svar #2
06. juni 2012 af Zhiar93 (Slettet)

takker! =)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2012 af peter lind

finde en højde ved at måle faldtid, afstandsmåling ved triangulering, bestemmelse af hvilken brændvidde og diameter af linse man skal bruge, når man skal bygge et fotoapparat, kikkert eller mikroskop, måling af solhøjden


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2012 af PeterValberg

Noget så simpelt som mobilabonnement, - med en abonnementspris pr. måned på b kr.
og en samtalepris på a kr. pr. minut (data, mms og sms gratis)...

p(x) = ax + b

hvor p(x) er den månedlige betaling i kr. som en funktion af antal samtale minutter
x er antal samtale minutter (pr. måned)
b er abonnementbetalingen (pr. måned)
a er minutprisen (kr./minut)

(lineær sammenhæng)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. juni 2012 af Zhiar93 (Slettet)

takker den sidste var bare guld ;P


Skriv et svar til: Hvordan kan praktiske problemer løses vha. ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.