Fysik

er dette muligt?

08. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg har et spg 

hvor en baseball bevæger sig med 20 m/s i vandret og har massen 0.143 kg 

denne rammes af baseball bat og den bevæger sig i den modsatte retning. stødet varer 0.020 s og bolden påvirkes med 300 N. 

jeg skal så vise at boldes bevæger sig med 22.0 m/s efter stødet. 

så jeg finder accelerationen først 

a = F / m = 300 N / 0.143 kg = 2098 m/s2

kan det passe at acc er så stor?


Svar #1
08. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg får resultatet til at passe med denne værdi.. det er bare om det er muligt at acc kan blive så stor???


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af jnl123

Hvis man vender det om og siger at bolden ænder fart fra -20 m/s til +22 m/s på 0.02 s, så får man:

a = (20+22)/0.02 m/s/s = 2100 m/s^2

så det lyder til at dit resultat er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af jnl123

0.02 sekunder er meget kort tid :)


Svar #4
08. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

så den acc med 2100 m/s^2 i 0.020 s og hvordan er acc forløb bagefter? den falder vel drastisk


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2012 af jnl123

bagefter er accelerationen 0 (hvis man ser bort fra tyngdekraft og vindmodstand). Så ja, den falder lynhurtigt.

Det er vel i princippet som "det skrå kast"  (bortset fra at der i virkeligheden også er vindmodstand)


Skriv et svar til: er dette muligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.