Matematik
Gør rede for
31. august 2005 af
sojourn (Slettet)
Gør rede for,
x^3-x^2-1 / x - 1 = x^2 - 1 / x - 1
KUnne godt bruge lidt hjælp tak,
Gør rede for,
x^3-x^2-1 / x - 1 = x^2 - 1 / x - 1
KUnne godt bruge lidt hjælp tak,
Svar #1
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Sæt nogle paranteser, som det står der er det ikke rigtigt.
Svar #3
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
(x^3 - x^2 - 1 ) / (x -1)
= (x^2) - (1/x-1)
= [(x-1)*x^2]/(x-1) - 1/(x-1)
= (x^3-x^2)/(x-1) - 1/(x-1)
= (x^3+x^2-1)/(x-1)
= (x^2) - (1/x-1)
= [(x-1)*x^2]/(x-1) - 1/(x-1)
= (x^3-x^2)/(x-1) - 1/(x-1)
= (x^3+x^2-1)/(x-1)
Svar #4
31. august 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Vi må skulle gøre rede for, at
(x^3 - x^2 - 1)/(x-1) = x^2 - 1/(x-1)
for ethvert x E R\\{1}.
#3: Nederste linje skal retteligt være
(x^3 - x^2 - 1)/(x-1)
I øvrigt, som indlægget er skrevet, antager du reelt, at ligningen gælder. Men det er netop det, man skal vise. Enten må man regne på venstresiden eller på højresiden for derved at udlede det andet udtryk.
//Epsilon
(x^3 - x^2 - 1)/(x-1) = x^2 - 1/(x-1)
for ethvert x E R\\{1}.
#3: Nederste linje skal retteligt være
(x^3 - x^2 - 1)/(x-1)
I øvrigt, som indlægget er skrevet, antager du reelt, at ligningen gælder. Men det er netop det, man skal vise. Enten må man regne på venstresiden eller på højresiden for derved at udlede det andet udtryk.
//Epsilon
Skriv et svar til: Gør rede for
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
