Matematik

Hvad betyder "en given funktion"

09. juni 2012 af liiia (Slettet)

Hej, en af mine eksamensopgaver til mundt. mat A er stamfunktioner, hvor jeg blandt andet skal redegøre for antallet af stamfunktioner til en given funktion... hvad menes der med det helt præcis? nogen der kan komme med et eksempel??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af Kulka (Slettet)

I den opgave du referer er der opgivet en funktion, hvor du skal redegøre for antallet af stamfunktioner. Dvs. den givne funktion henviser til den funktion, der er opgivet i opgaven. Det er nok lidt kringlet formuleret :) Men som regel er der kun en funktion i opgaven, og det er den, der henvises til. (hvis der er flere har de angiveligt navnene fg osv..) 


Svar #2
09. juni 2012 af liiia (Slettet)

Der er netop ingen funktion opgivet! :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af SuneChr

En given funktion kaldes  f(x) .

En stamfunktion hedder  F(x)  hvis F' (x) = f(x)

Samtlige stamfunktioner F til f(x) er mængden  { F | (F(x) + c)' = f(x)  ∧  c ∈ R }


Svar #4
09. juni 2012 af liiia (Slettet)

TAK! troede en given funktion bare var G(x) haha 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2012 af SuneChr

Er du nu helt med på svaret i # 3  ?


Svar #6
09. juni 2012 af liiia (Slettet)

Ja, jeg har skrevet:

En given funktion har i og for sig uendelig mange stamfunktioner, eftersom differentiering af en konstant giver nul. Man kan derfor lægge alle mulige konstanter til en given stamfunktion og det vil fortsat give den samme funktion.

- Dette bevises ved Sætning 1: Hvis F er en stamfunktion til funktionen f, så vil alle funktioner af formen G(x) = F(x)+k, hvor k er en konstant, også være stamfunktioner til f.
Bevis ved brug af integrationsprøven:
1) at F er en stamfunktion til f, betyder ifølge definitionen at F’(x)=f(x).
2) vi differentierer led vist: altså vil G^' (x)=(F(x)+k)^' være det samme som F(x)+k', hvilket vil sige F^' (x)+0, og vi får derfor at F^' (x)=f(x).
3) Altså er G også en stamfunktion til f.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2012 af SuneChr

# 3   er uheldig formuleret, hvorfor # 3 skal være:

En given funktion kaldes  f(x) .
En stamfunktion til f(x) hedder  (F(x) + c)  hvis  (F(x) + c)'  =  f(x)    c ∈ R
Samtlige stamfunktioner til f(x) er mængden  { (F(x) + c) | (F(x) + c)' = f(x)  ∧  c ∈ R }

Beklager.


Skriv et svar til: Hvad betyder "en given funktion"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.