Matematik

Inverse funktioner

11. juni 2012 af bomflik (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej drenge har fundet dette spørgsmål som jeg sidder og knokler lidt med og føler ikke at jeg for noget der ligner det rigtige nogen der vil være flinke og hjælpe mig.

Se vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder den inverse funktion til p(x) = -(1/2)x + 12 ved at isolere x som funktion af p . Den inverse funktion p-1 beskriver, hvor meget afsætningen x er ved en given pris p .


Svar #2
11. juni 2012 af bomflik (Slettet)

så faktisk så er det sådan her

 

p(x)=-(1/2)x+12

(1/2)x=12

x=11,5?

 

eller er jeg helt skidt på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Man har

p = -(1/2)x + 12 , hvoraf

x = (p-12) / (-1/2) = -2p + 24

Dette er den inverse funktion. Det vil altså sige

p-1(x) = -2x + 24 .


Skriv et svar til: Inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.