Matematik
Uendelige arealer
Hej
Det bestemte integrale kan forstås som en sum af uendelige små arealer. Hvordan?
Tak på forhånd
Svar #1
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det bestemte integral er grænseværdien for middelsummer for funktionen svarende til intervalinddelinger, der bliver finere og finere.
Svar #2
11. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Prøv at se her http://en.wikipedia.org/wiki/Riemann_integral
Svar #3
11. juni 2012 af sifsmit (Slettet)
Hvordan kan det bestemte integral være en grænseværdi? Jeg troede det bestemte integral havde to grænseværdier.
Og hvad er middelsummer for funktionen?
Svar #4
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
I integralet a∫b f(x) dx indgår der to grænser. Integralet selv er et tal, der er grænseværdien for middelsummer for funktionen f(x) svarende til intervalinddelinger af intervallet [a;b] . Hvis {xi} , i = 0,1,...,n er en intervalinddeling af det afsluttede interval [a;b], dvs x0 = a, xn = b, og xi < xi+1 , er
S = ∑nj=1 f(xj)·(xj - xj-1)
en middelsum for funktionen f(x) svarende til den anførte intervalinddeling.
Skriv et svar til: Uendelige arealer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
