Matematik

Funktion

12. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan man godt lave en funktionsforskrift til en graf, som ikke er monotob? Jeg mener en graf, som både er voksende og aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af SuneChr

  f(x)  =  |x|       er stykvis monoton. Den er kontinuert i x = 0 men ikke differentiabel for x = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2012 af Andreww (Slettet)

f(x) =x2     er monotont aftagende i ]-∞;0] og monotont voksende i [0;∞[    men ikke monoton i eksempelvis [-2;2]


Svar #3
12. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg tænker om man kan lave en graf, der er aftagende, derefter voksende og så aftagende igen? ALtså ligesom to parabler sat sammen? Om man kan lave en funktionsforskrift til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2012 af SuneChr

Lad rødderne i et funktionsudtryk være kendt og anvend produktreglen til at fremstille funktionen:

f(x)  =  (- 1)·(x + 2)·(x + 1)·(x - 1)

Her kan man ikke undgå at få bølgedal og bølgetop.


Svar #5
12. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Så dvs. at når man har noget med x opløftet i tredje, vil man få en graf med bølgetop og bølgedal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2012 af SuneChr

# 5  Ikke alle 3.gr. funktioner opfører sig på denne måde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2012 af SuneChr

Hvis en lodret akse, fremstillet ved x = xs , skal være symmetriakse for grafen for funktionen f  , skal gælde

f(xs - x)  =  f(xs + x)    for alle x i definitionsmængden.     Her betragtes så spejlsymmetrien.

 


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.